Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?

Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Vesimittaripalvelu Rask Oy - +358 500 326 238
Vesimittarit ovat pieni osa vesijohtojärjestelmää, mutta oikeudenmukaisen veden laskutuksen kannalta on tärkeää, että kaikki mittauksen luotettavuuteen vaikuttavat asiat on huomioitu. Asianmukaiseen toteutukseen vaaditaan paljon erikoisosaamista.
Vedenmittausjärjestelmän suunnittelu

Miksi vesimittariurakoitsija?

Vesimittariurakoitsija huolehtii mittausjärjestelmän toteutuksen kokonaisuudesta: ­­suunnittelusta ja laitevalinnasta aina käytönopastukseen saakka.

Mittausjärjestelmien toteutuksissa on vuosien mittaan tapahtunut paljon asennusvirheitä, jotka saattavat vaikuttaa vesimittareiden luotettavaan toimintaan.

Vesimittarien asennuksessa on tärkeää huolehtia, että mittarit on asennettu valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tärkeää on myös, että mittarit ovat putkiston oikeissa kohdissa ja oikeassa asennossa. Esimerkiksi mittauslaitteen edessä ei saa olla sellaisia putkiliittimiä tai venttiileitä, mitkä vaikuttavat veden virtaukseen mittarin kohdalla.

Asennusvaiheessa tehtyjä virheitä on yleensä mahdotonta korjata jälkikäteen tai virheiden korjaaminen voi tulla hyvin kalliiksi.

Vesimittariurakka

Me, Vesimittaripalvelu Rask Oy:ssä, tarjoamme taloyhtiöllesi erillisen vesimittariurakan putkiremontin yhteydessä. Otamme urakassa kokonaisvastuun mittausjärjestelmän toiminnasta niin, että pääurakoitsija (putkiurakoitsija) vapautuu vesimittareiden hankinnasta ja asentamisesta. Hoidamme mahdolliset takuukorjaukset mittausjärjestelmän valmistajan tai maahantuojan myöntämän ja voimassa olevan tuotetakuun puitteissa.  Tekemiimme asennuksiin sisältyy vakiona järjestelmän maksuton huolenpitosopimus viiden vuoden ajan. Maksuttoman sopimuskauden jälkeen taloyhtiösi voi jatkaa järjestelmän huolenpitosopimusta hintaan 1 €/asunto/kk.

Miten asennus toteutetaan?

Kohteen putkiurakoitsija asentaa vesijohdot suunnitelmien mukaisesti, mutta jättää vesimittareille tarkoitettuun asennuskohtaan 40 cm suoraa putkiosuutta, mikä mahdollistaa vesimittarin kytkemisen myöhemmin.

Toimimme yhteistyössä putkiurakoitsijan kanssa alusta lähtien. Putkitöiden alkaessa teemme asennuskatselmuksen, mikä takaa urakan onnistuneen toteutuksen.

Teemme myös kaikki järjestelmiin liittyvät sähköasennukset.

Käyttöönotto

Tarkastamme kaikkien mittareiden toiminnan ja teemme käyttöönotosta yksityiskohtaisen tarkastuspöytäkirjan.

Varmistamme, että mittareiden etäluenta toimii moitteettomasti. Annamme myös taloyhtiön isännöitsijälle käytönopastuksen, jotta mittariluenta ja laskutus sujuu vaivatta.

Osaamisemme perustuu 30 vuoden kokemukseen vedenmittauksesta. Yrityksen perustaja Tapio Rask on pitkän linjan mittarimestari. Hän on ollut kehittämässä huoneistokohtaisia vesimittareita ja tekee yhteistyötä niin suunnittelijoiden, isännöitsijöiden kuin valvontaviranomaisten kanssa.

Tapio Rask on koulutukseltaan LVI-insinööri, jolla on myös sähköasennuksiin oikeuttavat S3-pätevyydet.